Ajánlatkérés

FROSIO-szakképesítésű korrózióvédelmi ellenőrök Romániában

FROSIO-szakképesítésű korrózióvédelmi ellenőr

Az AlpAccess vállalat több, különböző szintű FROSIO-, NACE- és SSPC-szakképesítéssel rendelkező ellenőrt foglalkoztat. Mit jelent az, hogy valaki FROSIO-szakképesítésű ellenőr? Megtudja, ha elolvassa az alábbi írást!

FROSIO-szakképesítésű ellenőrökkel végeztetünk vizsgálatokat Romániában és külföldön is.

FROSIO-szakképesítésű minőségellenőrök

A kiváló minőségű korrózióvédelmi bevonatok biztosítása érdekében a minőségellenőrzést és minőségbiztosítást felületkezelési ellenőrökkel végeztetjük.

Mi a FROSIO?

FROSIO LogoA FROSIO a Felületkezelési Ellenőröket Kiképző és Szakképesítő Norvég Tanács. A szervezetet a korrózióvédelmi iparág hozta létre 1986-ban azért, hogy ki lehessen elégíteni a menedzsment, a termelés és az ellenőrzés minden egyes szintjén jelentkező szakképzett, illetve (hivatalosan) szakképesített munkaerő iránti egyre nagyobb szükségletet a felületkezelési és korrózióvédelmi iparágban.

A szervezet szakképesítési rendszerét világszinten széles körben elismerték, s így a FROSIO-szakképesítéssel rendelkező ellenőrök biztosítása a különféle szabványok és műszaki leírások lényeges követelménye lett.

Az ellenőröket a norvég Norsok 476 (vagy röviden NS 476) jelű szabvány előírásai szerint képezik ki és szakképesítik/tanúsítják.

A FROSIO célkitűzései

  • Javítani a minőségen a felületkezelési és a hőszigetelési tevékenység minden egyes vonatkozásában;
  • Részt vállalni a tevékenységben minőségi követelmények, valamint felületkezelési és szigetelési ellenőröknek szánt képzési programok kidolgozása által.

A szakképesítési szintek és a tanúsítványok érvényessége

A FROSIO szakképesítési rendszer háromszintű:

  • I. szintű FROSIO-szakképesítésű ellenőrjelölt – Fehér színű igazolványa van; a szint teljesítéséhez nincs szükség szakmai tapasztalatra.
  • II. szintű FROSIO-szakképesítésű ellenőrjelölt – Zöld színű igazolványa van; a szint teljesítésének követelménye a legalább két év szakmai tapasztalat.
  • III. szintű FROSIO-szakképesítésű ellenőrjelölt – Vörös színű igazolványa van; a szint teljesítésének követelménye legalább öt év okmányokkal igazolt, releváns szakmai tapasztalat.

A tanúsítványok a kiállításuk keltétől számított öt éves időtartamig érvényesek. Az érvényességi időtartam lejárta után az ellenőr köteles a szervezetnek olyan okmányokat megküldeni, amelyek igazolják, hogy továbbra is végez ellenőri tevékenységet. Ezek alapján új tanúsítványt állítnak ki a részére.

A FROSIO-tanúsítás követelményei:

  • 80 órás, a FROSIO által elismert kiképzőközpont szervezte tanfolyamon való részvétel;
  • Az elméleti és a gyakorlati vizsgák abszolválása;
  • A releváns tapasztalat, valamint az ellenőri (ellenőrzési/vizsgálati) tapasztalat okmányokkal történő igazolása.

A FROSIO szakképesítéssel egyenértékű szakképesítést nyújt a NACE, az SSPC, az Icorr és az ACQPA.

2012 óta a FROSIO kidolgozott egy ipariszigetelés-ellenőrképző és -szakképesítő/tanúsító rendszert is.

Rólunk írták