Ajánlatkérés

NACE-szakképesítésű korrózióvédelmi ellenőrök Romániában

Korrózióvédelmi ellenőr

Az AlpAccess vállalat több, különböző szintű NACE-, FROSIO-, és SSPC-szakképesítéssel rendelkező ellenőrt foglalkoztat. Mit jelent az, hogy valaki NACE-szakképesítésű ellenőr? Megtudja, ha elolvassa az alábbi írást!

3. szintű NACE-szakképesítéssel rendelkező ellenőrök végezte vizsgálatokat biztosítunk Romániában és külföldön is.

NACE-szakképesítésű minőségellenőrök

A kiváló minőségű korrózióvédelmi bevonatok kialakítása érdekében olyan felületkezelési ellenőrökkel dolgozunk, akik NACE-szakképesítést szereztek a korrózióvédelem minőségellenőrzése és minőségbiztosítása terén.

Mi a NACE?

NACE LogoA NACE betűszó feloldása National Association of Corrosion Engineers (vagyis Korrózióvédelmi Mérnökök Országos Társasága). A korrózióvédelem nemzetközi szakhatóságának is nevezett NACE Internationalt 1943-ban hozta létre tizenegy, a csővezetékes szállítás területén dolgozó, korrózióvédelmi szakmérnök.

Ma a NACE-nek 36.000 tagszervezete van több, mint 130 országban, és a korrózióvédelmi megoldások szakhatóságaként ismerik el világszinten. A szervezet szakképzést és szakképesítési programokat biztosít, konferenciákat szervez, ipari szabványokat és jelentéseket dolgoz ki, publikációkat és műszaki folyóiratokat ad ki, továbbá kapcsolatot tart fenn kormányokkal stb.

A NACE-szakképesítésű ellenőröket a szervezet saját belső szabványának az előírásai szerint képezik ki és szakképesítik/tanúsítják. A NACE ezt a szabványt a Bevonatellenőri Program (Coating Inspector Program, CIP) számára dolgozta ki.

A NACE célkitűzései

  • Javítani a minőségen a korrózióvédelmi ellenőrök tevékenységének minden egyes vonatkozásában;
  • Részt vállalni a tevékenységben minőségi követelmények, valamint a korrózióvédelmi ellenőröknek szánt képzési programok kidolgozása által.

A szakképesítési szintek és a tanúsítványok érvényessége

A NACE szakképesítési rendszer háromszintű:

  • I. szintű NACE-szakképesítésű ellenőrjelölt – A szint teljesítéséhez nincs szükség szakmai tapasztalatra.
  • II. szintű NACE-szakképesítésű ellenőrjelölt – A szint teljesítésének követelménye a legalább két év szakmai tapasztalat.
  • III. szintű NACE-szakképesítésű ellenőrjelölt – A szint teljesítéséhez elsősorban szakmai bírálatnak (peer review) kell megfelelni. További követelmény a legalább öt év okmányokkal igazolt, releváns szakmai tapasztalat. Nincs ilyen szintű felkészítő tanfolyam. A vizsga, ami a bírálat alapja, esettanulmányok bemutatásából és háromtagú bizottság előtti megvédéséből áll.

A tanúsítványok a kiállításuk keltétől számított öt éves időtartamig érvényesek. Az érvényességi időtartam lejárta után az ellenőr köteles a szervezetnek olyan okmányokat megküldeni, amelyek igazolják, hogy továbbra is végez ellenőri tevékenységet. Ezek alapján új tanúsítványt állítnak ki a részére.

A NACE-szakképesítésű korrózióvédelmi ellenőrök tanúsításának a követelményei:

  • 80 órás, a NACE által elismert kiképzőközpont szervezte tanfolyamon való részvétel;
  • Az elméleti és a gyakorlati vizsgák abszolválása;
  • A releváns tapasztalat, valamint az ellenőri (ellenőrzési/vizsgálati) tapasztalat okmányokkal történő igazolása.

A NACE szakképesítéssel egyenértékű szakképesítést nyújt a FROSIO, az SSPC, az Icorr és az ACQPA.

Rólunk írták