Ajánlatkérés

Vízszintes mentőkötél-rendszer: zuhanásvédelmi rendszerek

Vízszintes mentőkötél-rendszer

Vízszintes mentőkötél-rendszer: többirányú mentőkötél-rendszerek

Az általunk felszerelt vízszintes mentőkötél-rendszereket az EN 795:2012 jelű szabvány szerint tanúsították, és a 316 L típusú rozsdamentes acélból készültek, aminek következtében igen nagy mértékben ellenállnak a korróziónak.

Kérésre galvanizált, illetve különleges alkalmazások esetén duplex rozsdamentes acélból vagy PVC-bevonatú duplex rozsdamentes acélból készült rendszereket is szállítunk.

Lévén, hogy vállalatunknak színvonalas korrózióvédelmi osztálya van, ezen a téren is optimális megoldást tudunk ajánlani.

A Latchways vízszintes mentőkötél-rendszer számos konfigurációban telepíthető: a felhasználó közvetlen közelében, tőle távol vagy akár a feje fölé is.

Továbbá a rendszer – a sarokelemek segítségével – többirányú konfigurációban is telepíthető; vagy ha több rendszer keresztezi egymást, a felhasználó szabadon átmehet egyikről a másikra anélkül, hogy lecsatlakozna. Ezt a négy irányban szabadon mozgó alkatrészek teszik lehetővé.

a rendszer sokoldalusaganakA Latchways Mansafe rendszerek teljes körű megoldást kínálnak az összes zuhanásgátló és mentőkötél jellegű alkalmazás esetére. A rendszer sokoldalúságának és egyszerű használatának köszönhetően ideális megoldást jelentenek a napi karbantartási, takarítási, megközelítési, valamint ellenőrzési feladataikat ellátó dolgozók számára.

  • A rendszerek kialakítása egyszerre legtöbb öt felhasználó csatlakozását teszi lehetővé;
  • Bármilyen szerkezetre, illetőleg tetőszerkezetre telepíthetőek;
  • Követik az épület körvonalát, beleértve a sarkokat, valamint a felfelé vagy lefelé irányuló ferde részeket;
  • Oly módon is kiterjeszthetőek, hogy függőleges szakaszokat is magukban foglaljanak;
  • Az egyedi Latchways Transfastener csúszka lehetővé teszi a felhasználók számára a rendszer teljes hosszának a megtételét anélkül, hogy arról le kellene csatlakozniuk a köztes horgonyokon való áthaladás érdekében;
  • Normális körülmények között az ilyen mentőkötél-rendszerek magukban foglalják az energialenyelővel ellátott Latchways Constant Force oszlopokat, amelyek hatékony zuhanásgátlást és egyszerű telepítést biztosítanak;
  • Ahol nem állnak rendelkezésre Constant Force oszlopok, a rendszerbe energiaelnyelők építhetők, hogy biztosítható legyen a zuhanásvédelem mindenütt azonos mértéke;
  • A mentőkötél-rendszereket az összes érvényben levő szabvány szerint tanúsították.

Telepítés

  • A mentőkötél-rendszerek telepítését szakképzett és szakképesített technikusok végzik. A képesítést magánál a Latchways társaságnál, illetve a rendszerei telepítésére jogosult vállalatoknál lehet megszerezni.

Ellenőrzés és karbantartás

  • A mentőkötél-rendszereket szakképesített szerelők évente egyszer ellenőrzik annak érdekében, hogy meggyőződjenek: a rendszer tanúsítása továbbra is érvényes. Ez a folyamat magában foglalja a létfontosságú vizsgálatokat mint például a beállítások ellenőrzését, valamint az energiaelnyelők működőképességéét is, illetve a csavarok meghúzását.

Használati utasítás

  • Az összes érvényben levő szabvány előírja, hogy a mentőkötél-rendszerre a felhasználó csak zuhanásgátló biztonsági kötél és teljes testhevederzet segítségével csatlakozhat;
  • Használat elő ellenőrizze a sodronykötél előfeszítését;
  • A mentőkötél-rendszereket csak a tervben előírt és a rendszer címkéjén is szereplő maximális számú felhasználó veheti igénybe;
  • További információkat a rendszer címkéjén talál.

Ha további információkhoz szeretne jutni a Latchways Mansafe vízszintes mentőkötél-rendszerekre vonatkozóan – ideértve a telepítésüket, beüzemeltetésüket, továbbá a felhasználók kiképzését és az időszakos ellenőrzéseket – vegye fel a kapcsolatot az AlpAccess vállalat munkacsoportjával.

Rólunk írták