Ajánlatkérés

Hogyan hosszabbítjuk meg a csővezetékek élettartamát

Csővezetékek esetében alkalmazott rendhagyó javítások

Gondoltál-e valaha arra miként lehetne meghosszabbítani egy csővezeték élettartamát?

Mi igen, és meg is találtuk a megoldást!

Ez pedig a kompozit anyagokkal végzett rendhagyó javítás.

Miért?

Azokban az esetekben, amikor különböző okokból nem lehet szokványos (például hegesztéses) megoldást alkalmazni, rendelkezésre állnak a kerámiatöltésű vagy üveg-, illetve szénszálas polimergyantákon alapuló rendhagyó megoldások. A szokványos megoldást kizáró okok: potenciálisan robbanásveszélyes környezet, technológiai folyamatban részt vevő, le nem állítható, működő berendezés. A polimereken alapuló megoldásokat szakképesített technikusok alkalmazhatják. A felületet előzetesen megfelelő módon meg kell tisztítani, majd felvinni a polimert. Ez gyorsan megköt, és a szubsztrátummal majdnem azonos mechanikai tulajdonságai lesznek.

A rendhagyó javítások kitűnő megoldást jelentenek azokban az esetekben, amikor a működés leállítása nélkül kell meghosszabbítani a berendezések élettartamát. Képzeld el, milyen költségekkel és időráfordítással járna egy elrepedt/törött cső vagy berendezés kicserélése, illetve hány ember lenne szükséges ehhez! Jelenleg a legkeresettebb megoldást a rendhagyó javítások kínálják, amelyek egyre inkább az első opciót jelentik. A kompozit anyagokat alkalmazó javítások terjednek, ami innovációt, fejlett technológiákat és új ipari szabályozásokat fog eredményezni.

A rendhagyó javításokat egyre több szervezet ismeri el. Ez pedig egyre inkább kiterjeszti azon felhasználók látókörét, akik kompozit anyagokat használnak karbantartási munkálatokra, és biztonságot is nyújt nekik, hogy jóváhagyott és az iparban már kipróbált megoldást alkalmaznak. Ugyanakkor nem jelenti azt, hogy minden egyes javítás alkalmával csak a kompozit anyagokat fogják tekintetbe venni, de lehetőséget biztosít arra, hogy szakképzettségen, tesztelésen, illetve tapasztalaton alapuló döntést hozzanak.

Tehát hatékony és hatásos megoldást áll rendelkezésünkre.

Rólunk írták