Ajánlatkérés

50.000 m3 Ipari tároló tartály – Védőbevonat

50.000 m3 Ipari tároló tartály – Védőbevonat

Az AlpAccess technikai részlege, amely a védőbevonatok szolgáltatásáért felelős, nemrégiben befejezett egy újabb nagy projektet, amely bizonyítja munkatársaink hozzáértését és tudásszintjét, az ellenőreink felületkezelésben tanúsított tapasztalatait, valamint a vállalat rendelkezésére álló erőforrásait hasonló projektek megvalósításához.

Az AlpAccess által nyújtott szolgáltatások közé tartozik a projektmenedzsment, a felület előkészítése, a védőbevonat felvitele, a minőségellenőrzés és a minőségbiztosítás.

A folytatásban ismertetjük a projektmenedzsment szakaszait, kezdve a projekt kezdeményezési dokumentumok kutatásával és megtervezésével, majd az ipari tartály védőbevonat-rendszerének tervezésével, kivitelezésével és folyamatos ellenőrzésével.

Munkatársaink az Akzo Nobel (International Paint) által biztosított innovatív védőbevonat-rendszert egy ipari tartályra alkalmazták a következő előírásokkal:

  • Védett tartály részek: belső alap és a köpeny egy része, tető
  • Fém: szénacél
  • Tartály térfogata: 50.000 m3

1. Műszaki szakértelem

50.000 m3 Ipari tároló tartály - Műszaki szakértelem

A projekt kedvezményezettje által jóváhagyott védő bevonatokra vonatkozó megoldásainkat a projektkezdeményezési fázist megelőzően elvégzett műszaki szakértelem alapján ajánlottuk a műszaki célok megállapítása és a munka végrehajtási eljárásának megtervezése érdekében.

A műszaki szakértelem a következők alapján történt:

  • A szerkezet jellemzői - térfogat, ötvözet, a szerkezet alakja, a korrózió által okozott sérülés mértéke, a tartályban tárolt folyadék típusa, hozzáférhetőség/elhelyezkedés;
  • A légköri paraméterek: a felületi hőmérséklet, a levegő hőmérséklete, a relatív páratartalom, a festék hőmérséklete, a harmatpont hőmérséklete, az időjárás előrejelzése;
  • A környezeti hatás;
  • A munkahelyi egészségvédelem és biztonság szabályai.

2. Végrehajtási terv - A helyszín mobilizálása

A technológiai áramlás termelési teljesítményének biztosítása érdekében meghatározták az időigényt, előre jelezték a szükséges erőforrásokat, és minden ipari gépet, szerszámot és berendezést kiosztottak ehhez a projekthez.

A végrehajtási idők megfigyeléséhez olyan forgatókönyveket vettek figyelembe, amelyek magukban foglalták a külső tényezők (például a légköri paraméterek) hatását a tevékenységekre. Meghatározták az erőforrások további mobilizálására szolgáló megoldásokat is.

A projekt 7 hét alatt készült el, az alábbiak szerint:

  • 1 hét - Helyszíni szervezés
  • 3 hét - Külső védőbevonat-rendszer alkalmazása - tető
  • 3 hét - Belső védőbevonat-rendszer alkalmazása - belső alap és a köpeny egy része

3. Projekt kivitelezése - Védőbevonatok

A projektben részt vevő teljes csapat képzési időszaka után megkezdődött a helyszín kialakítása és szervezése a kedvezményezett által jóváhagyott működési eljárás alkalmazása érdekében.

A helyszín hatékonyságát az SSPC TrainTheTrainer minősítésű homokfúvókból és festőkből álló csapat és egy FROSIO 3. szintű minősített ellenőr kijelölésével biztosították.

A belső eljárás leírja azt a módszert, amelyben a védőbevonat-rendszert minden szakaszban alkalmazzák, és azokat a paramétereket, amelyeket az AlpAccess ipari festői bizonyos körülmények között alkalmaznak a nemzetközi ipari szabványoknak megfelelően.

3.1 Acél előkészítés

  • Az aljzatot megvizsgáltuk a hegesztett területek, sarkok és élek ellenőrzésével.
  • A felületet fertőtlenítettük, és oldható sók, valamint olaj / zsír szennyeződés szempontjából teszteltük az ISO8502 szerint.

3.2 Felületek előkészítése - Csiszolás

50.000 m3 Ipari tároló tartály - Felületek előkészítése - Csiszolás
  • A csiszolást GRIT-rel végezték, használat előtt tesztelték a szennyezettséget.
  • A sűrített levegő ellátását olajjal és vízzel szennyezettség szempontjából teszteltük az ASTM D 4285 szabványnak megfelelően.
  • Az AlpAccess homokfúvók gondoskodtak arról, hogy a tisztasági fok Sa 2½ legyen, az ISO 8501-1 vagy az SSPC - SP 10 szabványoknak megfelelően.
  • Az érdesség kiértékelését GRIT összehasonlító műszer, a digitális felületi profilmérő és a Testex Pres-O-film tapaszok segítségével végeztük, az ISO 8503 szerint.
  • Csiszolás után a felületet újra tesztelték az oldható sók szennyeződése szempontjából, és az alkalmazott csiszolószert eltávolítottuk.
  • A port eltávolítottuk, és a felületet újra teszteltük szennyeződésre, az ISO 8502-3 szabvány szerint.
  • A koptató csiszolási eljárást 4 munkaállomás segítségével hajtottuk végre.

3.3 A festék elkészítése

A festékkomponensek keverését a termék adatlapjai szerint végeztük, csak a teljes készleteket használva (A komponens + B komponens), kivéve a csíkbevonatot, ahol a termék adatlapján ajánlott súlyarányt alkalmazták.

3.4 Védőbevonat felvitele

50.000 m3 Ipari tároló tartály - Védőbevonat felvitele

Külső festékrendszer

  • Alapozó - Interzinc 52, Cinkben gazdag epoxi alapozó a korrózióvédelem érdekében.
  • Középső réteg - Intergard 475 HS, magas felépítésű epoxi, a rendszer vastagságának biztosításához.
  • Fedőréteg - Interthane 990 poliuretán az UV-védelem érdekében.
  • Végső ellenőrzés.

A festék felvitelét két szakaszban végezték el minden rétegnél:

  1. Csíkbevonat a sarkokon, éleken, varratokon.
  2. Teljes réteg - légmentes permetezési módszerrel.
50.000 m3 Ipari tároló tartály

Belső festékrendszer

  • Csíkbevonat, középső réteg, fedőréteg - Interline 984c, 100% szilárd anyag, novolac-epoxi, grafit alapú vezetőképes festék.
  • Végső ellenőrzés.
50.000 m3 Ipari tároló tartály - Belső festékrendszer

4. A tevékenység és az eredmények figyelemmel kísérése

A telephely-vezető projektmenedzser feladata volt a projekt teljesítményének nyomon követése és figyelemmel kísérése, a rendelkezésre álló erőforrások kezelésével, a technológiai folyamat optimalizálása érdekében, biztosítva a terv feltételeinek megfelelő végrehajtását és az ütemezési követelmények teljesülését.

A FROSIO, a NACE és az SSPC 3. szintű tanúsítvánnyal rendelkező AlpAccess ellenőrök minőségi teljesítményértékelését a projekt szakaszai között elvégzett értékelés alapján végezték el.

Az egészségügyi és biztonsági ellenőrök értékelték és elemezték a munkakörnyezetet, és minden csapattag számára kiválasztották a kockázati forgatókönyveket. Megelőző intézkedéseket tettek a teljes végrehajtási időszak alatt a biztonságos projektzárás érdekében.

5. A projekt befejezése

A projekt munka folyamatában megkövetelt és megemlített vizsgálati méréseket az időközi ellenőrzési jelentések rögzítették. Az utolsó ellenőrzés célja annak megerősítése volt, hogy a minőségi célkitűzések megfelelnek a projekt összes paraméterének és specifikációjának.

Rólunk írták