Ajánlatkérés

SSPC festésellenőri szakképesítéssel Romániában

SSPC-szakképesítéssel rendelkező festésellenőr

Az AlpAccess vállalat több, különböző szintű SSPC-, NACE- és FROSIO- szakképesítéssel rendelkező ellenőrt foglalkoztat. Mit jelent az, hogy valaki SSPC-szakképesítésű ellenőr? Megtudja, ha elolvassa az alábbi írást:

3. szintű SSPC-szakképesítéssel rendelkező ellenőrök végezte vizsgálatokat biztosítunk Romániában és külföldön is.

SSPC festésminőség-ellenőri szakképesítéssel rendelkező technikus

A kiváló minőségű védőbevonatok kialakítása érdekében olyan felületkezelési ellenőrökkel dolgozunk, akik SSPC-szakképesítést szereztek a korrózióvédelem, a festés és a homokfúvás/szemcseszórás minőségellenőrzése, illetve minőségbiztosítása terén.

Mi az SSPC?

SSPC LogoAz SSPC betűszó a The Society for Protective Coatings elnevezésű szervezetre, vagyis a Korrózióvédelmi Bevonatok Társaságára utal. Az SSPC célja továbbfejleszteni az ipari, a kereskedelmi, valamint a tengeri szerkezetek, szerkezeti elemek és szubsztrátumok védelmére szolgáló festékek technológiáját, illetve ezeknek a festékeknek a használatát szorgalmazni

Az SSPC-szakképesítésű ellenőröket a szervezet saját belső szabványának az előírásai szerint képezik ki és szakképesítik/tanúsítják. Az SSPC ezt a szabványt a Védőbevonat-ellenőri Program (Protecting Coatings Inspector, PCI) számára dolgozta ki.

Az SSPC célkitűzései

  • Javítani a minőségen a korrózióvédelmi ellenőrök tevékenységének minden egyes vonatkozásában;
  • Részt vállalni a tevékenységben minőségi követelmények, valamint a korrózióvédelmi ellenőröknek és bevonatkészítő technikusoknak szánt képzési programok kidolgozása által.

A szakképesítési szintek és a tanúsítványok érvényessége

Az SSPC szakképesítési rendszer háromszintű:

  • I. szintű SSPC-szakképesítésű ellenőrjelölt – A szint teljesítéséhez nincs szükség szakmai tapasztalatra.
  • II. szintű SSPC-szakképesítésű ellenőrjelölt – A szint teljesítésének követelménye a legalább két év szakmai tapasztalat.
  • III. szintű SSPC-szakképesítésű ellenőrjelölt – A szint teljesítésének követelménye legalább öt év okmányokkal igazolt, releváns szakmai tapasztalat.

A tanúsítványok a kiállításuk keltétől számított öt éves időtartamig érvényesek. Az érvényességi időtartam lejárta után az ellenőr köteles a szervezetnek olyan okmányokat megküldeni, amelyek igazolják, hogy továbbra is végez ellenőri tevékenységet. Ezek alapján új tanúsítványt állítnak ki a részére.

Az SSPC-szakképesítésű ellenőrök tanúsításának a követelményei:

  • 80 órás, az SSPC által elismert kiképzőközpont szervezte tanfolyamon való részvétel;
  • Az elméleti és a gyakorlati vizsgák abszolválása;
  • A releváns tapasztalat, valamint az ellenőri (ellenőrzési/vizsgálati) tapasztalat okmányokkal történő igazolása.

Az SSPC szakképesítéssel egyenértékű szakképesítést nyújt a FROSIO, a NACE, az Icorr és az ACQPA.

Az SSPC a bevonatkészítő technikusok képzésével is foglalkozik. Az AlpAccess vállalat az SSPC TrainThePainter programja által akkreditált kiképzőközpont.

Rólunk írták